Re-integratie in Den Haag

Een ervaren bureau voor re-integratie in Den Haag

Heeft u als werkgever in Den Haag een werknemer die ziek is geweest en die u weer opnieuw aan het werk moet helpen? Dan is Houthoff Training & Coaching het bedrijf dat u verder kan helpen. Wij bieden al bijna twintig jaar ondersteuning voor re-integratie in Den Haag aan en hebben de professionals voor u klaar staan die u verder kunnen helpen. Wij gebruiken doordachte re-integratie programma’s om de werknemer weer aan een functie te helpen waar de werknemer zich in thuis voelt en wij nemen de werkgever de zorg uit handen die om de hoek komt kijken tijdens een re-integratie proces.

Al bijna twintig jaar de re-integratie expert

Houthoff Training & Coaching is al bijna twintig jaar de expert op het gebied van re-integratie in Den Haag en omgeving. Wij kennen dus de procedures goed zoals de Wet Verbetering Poortwachter. Onze professionals op ons kantoor in Den Haag weten uit ervaring wat er voor nodig is om uw zieke werknemer weer aan het werk te krijgen. U vindt in ons een professionele bij re-integratie.

Hoe gaan wij te werk

Allereerst willen wij uiteraard graag op ons kantoor in Den Haag samen met u alle details doornemen van de werknemer. Uiteraard willen wij de werknemer ook graag spreken om samen door te nemen wat de wensen zijn zodat de re-integratie optimaal kan verlopen. Wij verzorgen re-integratie in Den Haag waarbij zowel de werkgever als de werknemer centraal staan en wij waarborgen een gedegen resultaat waar beiden zich in kunnen vinden.

Re-integratie vergt een degelijke analyse vooraf

Op ons kantoor in Den Haag beginnen we uiteraard met het verzamelen van alle informatie. Daarna zullen wij volgens het twee poorten systeem analyseren of de werknemer terug kan keren op de oude werkplek of dat er een nieuwe functie of baan gezocht moet worden. Uiteraard geven wij ook nazorg wanneer uw werknemer weer aan het werk is.

Uw zieke werknemer weer aan het werk

Wilt u meer weten van onze manier van werken om uw zieke werknemer weer aan het werk te krijgen? Wij geven begeleiding voor re-integratie in Den Haag en omstreken aan bedrijven. Wij verzorgen re-integratie eerste spoor waarbij u begeleiding krijgt om uw zieke werknemer weer binnen uw organisatie aan het werk te krijgen en wij verzorgen ook re-integratie tweede spoor wanneer de vooruitzichten zijn dat uw werknemer niet meer terug gaat keren binnen uw bedrijf. Dit alles doen wij in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter twee trajecten, die ‘sporen’ worden genoemd.

De re-integratie in het kort

  • Op basis van de informatie over de medewerker kiezen we voor de juiste maatwerkoplossing voor de re-integratie Den Haag.
  • Op basis van de uitkomst van het voortraject kiezen wordt er een passend coach aangewezen voor een kennismakingsgesprek. Een goede samenwerking is alleen mogelijk als er een vertrouwensband kan ontstaat tussen de medewerker en coach.
  • Op basis van het eerste gesprek stellen we een aanpak op maat voor. Hierin worden de doelen, de aanpak en de beoogde resultaten benoemd. Middels een duidelijk opdrachtbevestiging worden de afspraken voor de re-integratie vastgelegd.
  • We helpen uw medewerker met het verwerken van de situatie van het verlies van zijn of haar functie. Zo kan de blik weer op de toekomst gericht worden.
  • Over het algemeen bestaat de re-integratie verder uit een mix van loopbaangesprekken, testen en/ of assessments. Groepstrainingen zoals een sollicitatietraining, een assertiviteitscursus of het uitwerken van een getailleerd sollicitatieplan behoord ook tot de mogelijkheden. Daarnaast wordt uw medewerker geholpen bij het samenstellen van een goed C.V. en helpen wij bij de zichtbaarheid op social media. Al deze maatregelen dragen bij aan het vinden van een nieuwe baan.
  • Nazorg is de laatste fase tijdens de re-integratie. Wanneer de medewerker weer aan het werk is volgt er in de loop van de proefmaand een evaluatiegesprek. Hierin staat het inbedden in de nieuwe situatie centraal zodat de re-integratie succesvol kan worden afgerond.

Informatie

Heeft u vragen over re-integratie? Bel ons via 070-3623617 of mail ons via e-mail: info@houthofftrainingen.nl of vul het contactformulier in. Naast re-integratie in Den Haag bieden wij ook interessante trainingen en coaching aan.

Laat een bericht achter