The love junk

‘Ik wil dat iedereen mij aardig vind!’ krijst het meisje in de speeltuin.  Ik schat in dat ze ongeveer vijf jaar is en ze ziet er werkelijk schattig uit. Twee staartjes boven op haar hoofd en de paarse kleertjes passen prima bij haar stampvoetende laarsjes. Zojuist heeft haar vriendinnetje in de zandbak een zandtaartje op haar hoofd omgekeerd en verklaart dat zij niet meer mee mag spelen. Ze zet het op een krijsen en rent naar haar moeder om verhaal te halen. Ze snapt er niks van, waarom laat haar hartsvriendinnetje haar opeens zakken als een baksteen? En dat alleen maar omdat er een nieuw buurmeisje bij is gekomen. Plotseling is dat nieuwe meisje blijkbaar meer in trek en telt ze niet meer mee. Au, dat doet pijn en ze eist op dat iedereen haar aardig móet vinden.
Heb jij in de loop der jaren ook één of meerdere zandtaartjes op je hoofd gekregen?

Ruwweg kun je stellen dat je:

30 % van alle mensen aardig vindt
30 % van alle mensen niet bijzonder aardig vindt maar ook niet onaardig en
30% van alle mensen onaardig vindt.

Dus het is een onmogelijkheid dat je met iedereen overweg zou moeten kunnen, maar toch hebben we allemaal wel eens op z’n tijd last van The love junk. The love junk is zo’n stemmetje van binnen dat zegt: ‘Doe er nog maar een schepje bovenop en misschien gaat hij toch nog van mij houden’, of ‘Ik heb er wel helemaal geen zin in, maar laat ik het toch maar doen, want anders raak ik haar kwijt’. En al smijt iemand nog zo veel zandtaartjes op je hoofd, je blijft pleasen in de hoop dat je iemandslove krijgt.

The love junk maakt je afhankelijk van iemand anders goedkeuring en die junk heeft nooit genoeg. Het is een allesvreter en altijd op zoek naar nog meer complimentjes en goed is nooit goed genoeg.

Mocht je ooit genoeg krijgen van the love junk, kijk hem dan recht in de ogen. The love junk is misschien ooit eens in een ver verleden handig geweest, maar nu helpt die je niet meer, in tegendeel. Het wordt de hoogste tijd dat the love junk met pensioen gaat. En jij hoeft met niemand zoete broodjes te bakken om vriendjes met iemand te worden. De allermooiste vriend ben je namelijk zelf.

Laat een bericht achter