HearthMath

HeartMath

ID: 003

Door emoties te sturen via HearthMath vindt u plezier en balans in werk en privé
Mensen die in contact komen met het HeartMath Stress Reductie Programma zijn daardoor meteen gefascineerd. HeartMath biedt de aansprekende combinatie van eenvoud, doeltreffendheid en wetenschappelijke aanpak. Stress is helaas een probleem dat veel mensen dagelijks ondervinden. Deze stress vormt een aanzienlijk gevaar voor de gezondheid. Het risico op hartziekten door stress is groter dan dat bij het roken van een sigaret.

Sensor bij HeartMath

HearthMathBij de eerste kennismaking met HearthMath sluiten we een sensor aan op uw wijsvinger die vervolgens weer verbonden is met een computer. Op de monitor is de werking van uw hart af te lezen in een grafiek. Met de software van HearthMath kunnen de intervallen gemeten worden tussen de verschillende hartslagen. Het beeldscherm toont naast de grafiek een balk. Kleurt deze balk rood dan is dat een indicatie dat uw hartslag een incoherent patroon heeft. De oorzaak ligt in het feit dat uw lichaam voortdurende stresssignalen ontvangt vanuit de hersenen. Is er wel hartcoherentie dan is dat een indicatie dat het hart een rustig ritme heeft.

Uw coach zal na de eerste HeartMath bijeenkomst vragen om met uw aandacht naar het hart te gaan. Hierbij gaat u als het ware door uw hart ademen. Deze techniek is met enige aanwijzingen, betrekkelijk eenvoudig en snel te leren. De rode balk op de monitor zal snel minder worden tot er een volledig blauwe balk ontstaat. Bij de volgende stap neemt u een situatie in gedachten waar u met genegenheid aan terugdenkt. Hierbij kunt u denken een dierbare, de natuur of specifieke muziek, al gelang wat voor u werkt. Het beeld zal nu van blauw naar groen gaan. Hoe langer u deze belevenis weet vast te houden hoe groener de balk zal worden. De heartMath maakt u bewust van wat het betekend om coherent te zijn.

De emoties in uw lichaam herkend door HeartMath

Iedereen weet wat het is om bepaalde emoties te ervaren en hoe dit in het lichaam voelt. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de uitdrukkingen verkrampt van de zenuwen of een brok in de keel hebben. Blijkbaar reageert het lichaam fysiek op de emoties. Met HeartMath leren we dat we door een aantal toepasbare technieken de emoties kunnen sturen en zo de effecten op het lichaam te beïnvloeden. Uw hart is daarbij het middelpunt. Doordat u leert op tijd de omstandigheden die voor de stress zorgen te herkennen kunt u uw reactie aanpassen op de situatie. Houdt uw computer er plotseling mee op? HearthMath leert u bijvoorbeeld niet heftig te reageren waardoor er ook geen negatieve stresshormonen worden aangemaakt.

Het Institute of HearthMath in Californië heeft de diverse stappen van de HearthMath methode ontwikkeld en getest. Dit centrum wijdt zich al sinds 1991 aan de studie en toepassingsmogelijkheden van hartcoherentie. Hoe meer ervaring u opbouwt in het toepassen van deze techniek, hoe eenvoudiger het zal worden om de gewenste hartcoherentie te bereiken.

Emoties zijn veel sneller en krachtiger dan gedachten. Angst, onrust, frustratie en boosheid leiden tot spierspanning en verminderen daarnaast ons denkvermogen. Door de korte herbeleving van het bijzondere, dierbare moment, zal het hartritme binnen een aantal seconden rustiger en gelijkmatiger worden. Hierdoor zullen de gezonden hormonen toenemen, de bloeddruk dalen en de concentratie stijgen.

HeartMath is direct in te zetten

Grote toonaangevende bedrijven zoals, Shell, Unilever, Hewlett Packard, Motorola en Boeing bieden het HearthMath Stress Reductie Programma aan, aan hun managers en medewerkers. Daarnaast zetten ook steeds meer ziekenhuizen en scholen het HearthMath-programma in. Het succes van de HearthMath methode zit in de directe toepasbaarheid op de momenten dat stress wordt ervaren.
Het HearthMath Stress Reductie Programma wordt door Houthoff aangeboden in de vorm van coaching voor medewerkers en leidinggevenden. In vier tot zes coaching gesprekken wordt hierin gewerkt aan plezier en balans in hun werk en privé. Het programma van de coaching is volledig toegespitst op de huidige tijd. Het is goed op te pakken, neemt weinig tijd in beslag en benut de moderne technologie ter ondersteuning. Houthoff maakt gebruik van de software emWave PC. Hiervan ontvangt u van ons ook een draagbare versie mee om te gebruiken. Dit is compact apparaatje (formaat mobiele telefoon) dat u helpt bij het tegengaan van de negatieve effecten van stress.

Kenmerken van HeartMath

Enkele kenmerken van de aanpak:

  • Uw persoonlijke doelen zijn het uitgangspunt voor de coaching
  • Technieken integreren in uw dagelijks leven
  • Er vindt bewustwording plaatst van de stresspatronen
  • Er wordt geleerd ongewenste patronen te doorbreken
  • Met behulp van de emWave PC of draagbare emWave trainen op hartcoherentie

 

Nieuwsgierig geworden naar HeartMath?

Wat kan HearthMath voor u of voor uw organisatie betekenen?
Het is natuurlijk mogelijk om direct te starten door meteen een afspraak te maken met een HearthMath coach via het secretariaat van HoutHoff. In het eerste persoonlijke kennismakingsgesprek worden de verwachtingen en wensen besproken zodat er een aanbod op maat gemaakt kan worden. De deelnemer kan op weg geholpen worden om zelf aan de slag te gaan met de emWave PC of er kunnen tot zes sessies gepland worden waarin gecoacht worden op de technieken te leren om volledige hartcoherentie eigen te maken. Het is naast de fysieke bijeenkomsten ook mogelijk om de coaching telefonisch te krijgen.
U kunt achtergrondinformatie verkrijgen door te kijken op www.heatmathbenelux.com, de officiële vertegenwoordiging van HeartMath in de BeNeLux.
Houthoff biedt het emWave Stress Reductie Systeem aan voor zowel de PC als draagbare variant. De emWave van HeartMath is zowel te kopen als te huren bij Houthoff Training & Coaching.
De emWave van HeartMath

emWave® PC Stress Reductie Systeem (computerversie)

Prijs (excl. BTW): € 225,00
Prijs (incl. BTW): € 267,75

Gratis oorsensor meegeleverd!
Het gepatenteerde hartritmemonitor systeem helpt u bij het herkennen van de stress en de onrust die daarbij komt kijken en deze om te buigen naar een positieve energie. HeartMath heeft met uitgebreid wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat in het ritme van het hart stress en emoties zichtbaar zijn.

U kan met de emWave PC:

  • De variaties zien van uw hartritme op elk moment;
  • Visueel maken hoe uw emoties en gedachtes het hartritme bij u beïnvloeden;
  • Trainen om effectiever om te gaan met stress en door emoties te sturen en tevens ook uw vitaliteit op een hoger niveau brengen.

 

Reliever

Reliever™ (draagbaar)

Prijs (excl. BTW): € 160,00
Prijs (incl. BTW): € 190,40
De huurprijs voor twee maanden: € 40,-. *Let op! Alleen mogelijk in combinatie met een Houthoff coaching traject.

Nu de HeartMath met internationale stekkerset en oorsensor

De emWave Persoonlijke Stress Reliever is een compact apparaat (denk aan het formaat van een mobieltje), eenvoudig mee te neem, dat u helpt om de negatieve gevolgen van stress tegen te gaan. Dit helpt om u meer te ontspannen, energieker te worden en beter in uw vel te zitten. De emWave houdt op elk moment de coherentie van de drager in de gaten. U kunt apparaatje gebruiken door een oorsensor te gebruiken of door eenvoudigweg uw duim op het apparaatje te leggen. De hartslag wordt door de sensor opgepikt en de emWave zet dat vervolgens om in informatie over de coherentie. Als gebruiker bent u in staat om zo ten alle tijden het display af te lezen of aan de hand van de geluidfeedback te horen hoe het met de coherentie zit.

Inlichtingen

U kunt voor aanvullende informatie of vragen contact opnemen met het kantoor in Den Haag. Bel met 070-3623617 of mail met info@houthofftrainingen.nl. U kunt daarnaast ook altijd het aanvraagformulier invullen.

Tijd: 13.00-16.00Locatie: | Adviseur:

Laat een bericht achter