En vertel eens … waarom moet ik jou aannemen (en niet al die andere sollicitanten)?

Deze, door menig sollicitant gevreesde vraag, komt – in welke vorm dan ook – altijd ter sprake tijdens een sollicitatiegesprek en bezorgt soms nachtmerries. Wat maakt het nou zo moeilijk om daar een goed antwoord op te geven en wat zou je kunnen doen?

Lastig

Wanneer ik met Loes *) tijdens een loopbaangesprek praat over deze vraag, vertelt ze mij dat ze er wakker kan liggen. ‘Ik weet dat ze gaan vragen waarom je mij moeten hebben, en als ik daar aan denk, breekt het zweet mij uit.’
Als ik doorvraag wat nu maakt dat ze daar zo van streek van raakt, zegt ze: ‘Het lijkt alsof er een schijnwerper op mij gericht staat en dat iedereen naar mij kijkt. Bovendien heb ik het gevoel dat ik verschrikkelijk sta op te scheppen wanneer ik allerlei positieve zaken over mijzelf ga vertellen. Straks val ik door de mand en komen ze er achter dat ik helemaal niet zo fantastisch ben!
Loes zucht diep en zou willen dat ze zichzelf niet zo zou moeten ‘verkopen’.

Loes raakt hier een heikel punt aan te weten ‘In de schijnwerper staan’ en ‘ Door de mand vallen’.
In de schijnwerper staan kan erg bloot en onveilig aanvoelen. Het lijkt alsof je niets meer verhullen hebt en anderen dwars door je heen kunnen kijken.  En … als ze dat kunnen, dan zien ze gelijk ook je tekortkomingen.
Wanneer je met deze gedachtes een sollicitatiegesprek ingaat en over je kwaliteiten  vertelt, is de kans groot dat de twijfel toeslaat. Want bij elke kwaliteit die je noemt, kun je wel een vraagteken zetten.
Goed ik ben dan wel een doorzetter, maar niet altijd, want laatst heb ik het bijltje erbij neergegooid toen een klant na al die moeite toch met een klacht kwam. En ja ik ben wel een goede luisteraar, maar wanneer ik mijn manager mij heel gedetailleerd iets uitlegt, merk ik dat ik met mijn gedachten afdwaal. Dus nee, eigenlijk ben ik helemaal niet zo doorzetter en nee, in feite ik ben helemaal niet zo’n een goede luisteraar ….’
Loes, en vele sollicitanten met haar, leggen de lat op zo’n manier heel hoog en vinden van zichzelf dat ze aan allerlei hoge eisen moeten voldoen. De vraag is in hoeverre die eisen reëel zijn en of hun gedachten wellicht irrationeel zijn. Een voorbeeld van zo’n irrationele gedachte is: ‘ Ik ben pas een geslaagde kandidaat als ik perfect ben’ en ‘Ik moet op elke vraag direct een gelikt antwoord paraat hebben’.  Door deze overtuigingen bezorg je jezelf een heleboel onnodige stress en ze kunnen ervoor zorgen dat je de baan van je dromen niet bemachtigd. Ze zetten je op geen enkele manier aan tot actie en zorgen er voor dat je in deze situatie blijft zitten waar je bent, in feite heb je er niets aan.

Hoe kun je jezelf empoweren voor een sollicitatiegesprek?

Goed, je weet nu dat je jezelf in de weg zit met al die eisen die je aan jezelf stelt. Hoe kun je je er voor zorgen dat je met meer zelfvertrouwen het sollicitatiegesprek ingaat en zelfbewust een antwoord kunt geven op de beroemde vraag?

Hierbij wat tips:

  1.  Ga zitten en schrijf voor je zelf met welke irrationele gedachten jij een sollicitatiegesprek in gaat. Kom je er zelf niet uit, vraag een vriend(in) om hulp.
  2. Merk op dat het woordje ‘ moeten’ vaak voorkomt in je lijstje. Zet het woord ‘ willen’ in de plaats van ‘ moeten’, dat voelt al heel anders. Moeten wordt opgelegd, willen is iets van jezelf.
  3. Stel je overtuiging ter discussie. ‘Is het werkelijk zo dat ik op elke vraag altijd een gelikt antwoord moet geven?’
  4. Maak een nieuwe zin die je verder helpt en die positief geformuleerd is. Dus in plaats van: ‘Ik moet op elke vraag gelijk een gelikt antwoord hebben’ bijvoorbeeld: ‘ Het is prettig maar niet noodzakelijk gelijk een passend antwoord te hebben op elke vraag’ .
  5. Schrap woorden zoals altijd, geen, niet en nooit en maak nieuwe zinnen waarin je de nuance aanbrengt.  Dus in plaats van ‘Ik mag geen fouten maken tijdens het sollicitatiegesprek’, kun je beter denken: ‘Fouten maken is heel menselijk en ik kan ze herstellen’ .
  6. Mocht je tijdens het sollicitatiegesprek door een vraag van je gesprekspartner toch overvallen worden en blokkeer je, ga er dan niet mee knokken en meld dat. Je zou kunnen zeggen ‘ Ik merk dat ik even niet goed weet wat ik daar op kan antwoorden’. Je zult merken dat het antwoord daarna als vanzelf komt.
  7. Bedenk dat een sollicitatiegesprek een gelijkwaardig gesprek is. Zij wegen jou en jij kijkt of je daar wel wilt werken.
  8. Humor brengt lucht in een spannende situatie. Soms helpt het je voor te stellen hoe je gesprekspartner die ochtend uit zijn bed kwam. Z’n haren recht overeind, met een gekreukelde pyjama en een slechte adem. Het is goed om je realiseren dat hij ook gewoon een mens is die zijn werk doet en zijn best doet om de juiste kandidaat te selecteren.
  9. En natuurlijk helpen alle andere zaken ook zoals je goed voorbereiden, zo veel mogelijk informatie verzamelen en oefenen, oefenen en oefenen.
  10. Welke tip heb jij?

Laat een bericht achter